3-visjon AS

Trä är framtiden

3-visjons unika konstruktion är utvecklad från timringstekniken. Men vi har tagit den flera steg till. Med stenkoll på virket och med millimeterprecision skapar vi täta och smidiga väggelement för alla slags huskonstruktioner i trä – från bostadshus, villor, flervåningshus, stugor och till varmgarage.

Kontakta oss

Ett naturligt
material

Nu är trätrenden tillbaka, eftersom trä är det mest miljö- och klimatvänliga materialet att bygga med. Våra väggelement är konstruerade helt i trä, av furuplank med träfiber som isolering. Inomhusklimatet blir annorlunda i ett tätt trähus. Många som besöker våra visningshus beskriver att det är som att komma in i varm bomull. Det är mjukt, tryggt, dämpat och värmande.

Väggelement i trä - 3-visjon
Väggelement i trä - 3-visjon

Enkelt väggsystem

3-Visjon är exklusiva och stolta tillverkare av Gretaväggen® som utvecklats av Jarle Mosshäll. Väggelementen består av färdigisolerade väggar – helt i trä. De är enkla att sätta upp och ytter- och innerväggen kräver inga fler arbetsmoment efter montering. Det betyder att du snabbt får bygget under tak.

Vi rekommenderar att du väljer en takkonstruktion som också utgörs av trä och träfiber. Där kan vi hjälpa dig att hitta rätt leverantör. Vi på 3-visjon strävar efter att göra det enkelt för dig.
Med vår smidiga produktionslinje kan vi anpassa väggelementen precis efter vad du önskar, till ett rimligt pris.

Väggelement i trä - 3-visjon
Väggelement i trä - 3-visjon

Tätt och energieffektivt

Vår väggkonstruktion ger täta hus med låga uppvärmningskostnader. Det beror på ett särskilt värmeledningsmotstånd. De kritiska punkterna som finns på ett hus är hörn samt mellan tak och vägg. Dessa punkter har vi arbetat bort, och våra väggar har därför helt täta och isolerade hörn. Alla våra hus sprutas med träfiberisolering i tak samt övergångarna mellan tak och vägg.
Den tjockare träpanelen bromsar även fuktvandringen som ofta sker i hus. Träfibern tar upp fukt och diffunderar sedan ut den när luften blir torrare. Det gör att du slipper problem med fuktskador och daggpunkter.

Om väggelementen

45 x 220 mm furuplank
Isolering av träfiber
Täthet: 0,2 lit/m2/sek för väggkonstruktionen, vilket klarar kravet för passivhus. 0,4 lit/m2/sek för en kompletta huskonstruktion
Snabb montering på byggplats tack vare den snillrika konstruktionen möjliggör ett vindtätt och isolerat hus på väldigt kort tid
U-värden: 0,12 för 360mm väggtjocklek och 0,17 för 280mm
Innerpanel finns om man önskar samma uttryck på lösa innerväggar
Masonitebalk förberedd för dold elinstallation
Tätning medelst impregnerad PUR-list
Våra väggar är brandklassade enligt REI60
Väggelement i trä - 3-visjon